Bevallen en coronavirus

door Sanne van Ameijden op 30 april 2021.

Onze zorg rondom de bevalling veranderd niet! Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

Wanneer je als zwangere besmet bent met het coronavirus en je hebt koorts op het moment dat je gaat bevallen, is dit reden om in het ziekenhuis te bevallen. Dit omdat we de baby tijdens de bevalling goed in de gaten willen houden. Hiervoor wordt dan een verloskamer compleet ingericht met alle bescherming, ook de zorgverleners zullen in dit geval in “volledig pak” met masker/bril etc werken. Als zwangere krijg je dan ook een mondmasker voor. Het is goed om te weten dat koorts tijdens de bevalling altijd al een reden was om in het ziekenhuis te bevallen.

Ook zonder een medische indicatie blijft het mogelijk om in het ziekenhuis te bevallen. We merken in onze praktijk wel dat meer zwangeren een thuisbevalling overwegen. Dat kan uiteraard alleen als er geen medische complicaties zijn.

Bij een ziekenhuisbevalling mag er een persoon mee als begeleiding. Broertjes en zusjes mogen na de bevalling helaas niet op bezoek komen om hun nieuwe broertje of zusjes te bewonderen. De regels die daar voor gelden hoor je van de verpleegkundige in het ziekenhuis op het moment dat je bent bevallen.

Familie mag niet in het ziekenhuis wachten tijdens de bevalling.

Meer over...