Bevallen en coronavirus

door Sanne van Ameijden op 02 oktober 2020.

Onze zorg rondom de bevalling veranderd niet! Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

Wanneer je als zwangere besmet bent met het coronavirus en je gaat bevallen, is dit reden om in het ziekenhuis te bevallen. Dit omdat we de baby tijdens de bevalling goed in de gaten willen houden. Hiervoor wordt dan een verloskamer compleet ingericht met alle bescherming, ook de zorgverleners zullen in dit geval in “volledig pak” met masker/bril etc werken. Als zwangere krijg je dan ook een mondmasker voor. Het is goed om te weten dat koorts tijdens de bevalling altijd al een reden was om in het ziekenhuis te bevallen.

Ook zonder een medische indicatie blijft het mogelijk om in het ziekenhuis te bevallen. We merken in onze praktijk wel dat meer zwangeren een thuisbevalling overwegen. Dat kan uiteraard alleen als er geen medische complicaties zijn.

Bij een ziekenhuisbevalling mogen er gelukkig weer twee personen mee als begeleiding. Naast de partner, mag er nog iemand mee. Broertjes en zusjes mogen na de bevalling op bezoek komen om hun nieuwe broertje of zusjes te bewonderen.

Familie mag niet in het ziekenhuis wachten tijdens de bevalling. Mag je snel na de bevalling naar huis? Dan raden wij aan om de visite thuis te ontvangen in plaats van in het ziekenhuis.

Meer over...