Het laatste nieuws!

Per 1 oktober komt Martine in 't Veld het team versterken. Ze zal de eerste weken vooral spreekuur draaien zodat iedereen de tijd heeft haar te leren kennen. Vanaf november gaat Martine ook dienst draaien en kunnen jullie haar tegenkomen tijdens de bevalling.

Lees meer

Op 20 juni is Eefke bevallen van een dochter Karlijn. De bevalling is gelukkig voorspoedig gegaan en nu is het genieten voor Eefke, haar man Pascal en grote zus Nienke.

Lees meer

Inmiddels weten jullie het misschien al, maar Eefke en haar man Pascal verwachten deze zomer hun tweede kindje. Dat betekent dat Nienke grote zus gaat worden. Eefke zal tot eind mei nog blijven werken dan daarna gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Update juni: inmiddels is Eefke volop aan het genieten van haar verlof. Ze komt nog wel regelmatig naar de praktijk, maar nu om zelf op controle te komen.

Lees meer

De titel van dit nieuwsbericht is niet Knotwilg 2a, maar Knotwilg 2.0! De zwangeren uit de praktijk hebben het al gemerkt, de Knotwilg is eind 2018 grondig verbouwd. Er is een ruime wachtkamer gecreëerd, een nieuwe vloer gelegd, het plafond is verhoogd. Dit alles geeft een lichte, frisse uitstraling. We willen het bestuur van de Knotwilg hartelijk bedanken voor het mooie resultaat.

Lees meer

Op dinsdagavond 19 februari heb ik een interessante bijscholing 'Preconceptiezorg' gevolgd. Preconceptiezorg gaat over informatie geven aan stellen met een kinderwens. De meeste aanstaande ouders komen pas bij ons in de praktijk als ze zwanger zijn. Soms blijkt dan dat ze bijvoorbeeld medicijnen hebben gebruikt, die het kind in ontwikkeling kunnen schaden. Daarom is het belangrijk dat je voor de zwangerschap al op onderzoek uitgaat. Lees de vijf adviezen die daarbij kunnen helpen!

Lees meer

Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je lekker bijkletsen met andere (aanstaande) moeders. Elke maand zijn er wisselend verschillende deskundigen aanwezig (bijvoorbeeld een verloskundige, kraamverzorgster, babycoach of draagconsulent) bij wie je geheel vrijblijvend terecht kunt met vragen. Daarnaast organiseren we regelmatig een activiteit of een thema. Kom eens gezellig een keer langs voor een bakkie. De entree is gratis, je betaalt alleen je eigen consumpties. Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen uiteraard meegebracht worden. Je kunt je baby gewoon voeden tijdens het MamaCafé en voor de wat oudere kindjes is er vaak kinderopvang met leuke activiteiten aanwezig. Je bent welkom in het MamaCafé als: - je zwanger bent - je een baby of klein kindje (peuter/kleuter) hebt - je het leuk vindt om andere (bijna) moeders te ontmoeten - je vragen wilt stellen aan deskundige professionals

Lees meer

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte die ernstige hoestbuien kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk is voor jonge baby’s die nog niet zijn gevaccineerd of nog onvoldoende prikken hebben gehad. Een goede manier om pasgeboren baby’s tegen kinkhoest te beschermen is om vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestprik te geven. Kinkhoest kan ernstig verlopen voor jonge baby’s. Zij kunnen hierdoor longontsteking krijgen of ademnood en hersenschade door te weinig zuurstof. Jaarlijks worden er zo’n 120 baby’s met kinkhoest opgenomen in het ziekenhuis. Soms overlijdt er zelfs een baby aan de ziekte. Baby’s worden in Nederland ingeënt tegen kinkhoest wanneer ze 2 maanden oud zijn. De eerste maanden zijn ze dus nog niet beschermd tegen kinkhoest. Veel baby’s die de ziekte krijgen, krijgen deze dan ook de eerste weken na de geboorte. De Gezondheidsraad heeft onderzocht hoe jonge baby’s wel goed kunnen worden beschermd tegen kinkhoest. Dat kan door vrouwen tijdens het 3e trimester van de

Lees meer

Voor je bevalling is het prettig om te weten wat je in het Beatrixziekenhuis kunt verwachten. Daarom organiseert de afdeling Verloskunde van het Beatrixziekenhuis de voorlichtingsavond ‘Bevallen in het Beatrixziekenhuis’. Tijdens deze avond: krijg je informatie over bevallen in het Beatrixziekenhuis en alles daaromheen; krijg je informatie om je goed voor te bereiden op de bevalling; kun je diverse informatiestands bezoeken; kun je een kijkje nemen op de afdeling Verloskunde en de verloskamers in het Beatrixziekenhuis; maak je kennis met een van de gynaecologen, de verloskundigen en verpleegkundigen die in het Beatrixziekenhuis werken; ben je in de gelegenheid zelf vragen te stellen. De voorlichtingsbijeenkomst Bevallen in het Beatrixziekenhuis is bedoeld voor zwangere vrouwen die van plan zijn in het Beatrixziekenhuis te bevallen. Ook vrouwen die van plan zijn thuis te bevallen kunnen de bijeenkomst bezoeken. Mocht je onverhoopt toch in het ziekenhuis moeten bevallen, dan weet

Lees meer