Spreekuur tot 31 maart

door Sanne van Ameijden op 21 maart 2020.

Voor de controles in de zwangerschap gelden de volgende adviezen:

-Kom NIET zomaar naar de praktijk voor een controle of echo als je klachten hebt als verkoudheid, keelpijn, kortademigheid, hoesten en/of koorts. Bel eerst met de dienstdoende verloskundige voor advies.

-Kom alleen naar je controle. Neem geen andere kinderen mee. Je partner kan mee na overleg met ons en dan alleen als hij/zij geen klachten en/of koorts heeft. Videobellen is een alternatief, zodat je partner het consult toch mee kan beleven.

-De echt noodzakelijke zorg wordt gewoon gegeven, uiteraard passend bij je persoonlijke situatie. Het controleschema wordt aangepast.

-Waar mogelijk worden controles in de zwangerschap telefonisch gedaan. Dit om contactmomenten tot een minimum te beperken.

Voor een gewone zwangerschapscontrole: voorafgaand aan een bezoek aan onze praktijk, zullen we telefonisch contact met je opnemen. Tijdens dat gesprek zullen we voorlichting geven, kun je vragen stellen en indien nodig of gewenst kom je daarna naar de praktijk voor controle van je bloeddruk en de baby.

Voor een intakegesprek of echo-afspraak: tijdens de controle op de praktijk zullen we je bloeddruk meten en de echo maken. We plannen een telefonische afspraak of een afspraak via Skype op een later moment.


We begrijpen dat we veel flexibiliteit van jullie verwachten en hopen dat jullie begrip opbrengen voor deze maatregelen. Uiteraard blijven we altijd bereikbaar, we verlenen onze zorg op een andere manier, maar zullen alle controles die nodig of gewenst zijn blijven doen! Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 31 maart en waarschijnlijk langer.

Uiteraard blijft het belangrijk om contact op te nemen bij klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid en/of koorts!

Meer over...